Forma


Forma – orodje izražanja

Nina, 09.06.2016

 

Forma - orodje izražanja

 

Znanost vedno znova odkriva procese znotraj našega telesa. Na mikro nivoju se telo zdi kot vesolje. Ekspandira. Ni začetka in ni konca procesom. Vse migeta. Vse se odziva in vse reagira.

Zdravo je, da se človek premika in razvija. Če se ne borimo proti rasti, potem ustvarjamo prelepo sodelovanje z lastnim telesom. To je naravni proces evolucije z okušanjem življenja in prebujenja. Ta proces se zdi težak in naporen. Že sama ideja o lastni prebuditvi je strašljiva.

In ker ji ne dovolimo uresničitve, življenje postaja vse težje in težje. Težko se prilagajamo in sledimo potrebam življenja. Dvigujemo se, telo pa tega sporočila še ni prejelo, saj ni nikakršne povezave. Čutenje fizičnega telesa je nepogrešljiv del prebujenja.

Sprejetje lastnega telesa je možno izkusiti s tantričnimi tehnikami ali totalnim plesom ter  z njuno kombinacijo. Kundalini je kombinacija obojega, gre za prepletanje in sodelovanje obojega. Zgodi se v gibanju, v odzivanju. Od nas pa je odvisno, kako in koliko si bomo dovolili in želeli.

Čutenje božanskosti svojega telesa je stanje prebujenja. Telo mora sodelovati, saj je prebujenje izkušnja obeh svetov. V svojem vrhuncu telo postane božansko in zato lahko izgine.

 

Nina

 

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja