Stara cesta 2, Vrhnika
041 / 445-015

Kambo KAJ JE

Kambo

Phyllomedusa bicolor

 

Kambo, imenovan tudi Sapo, je starodavna tradicionalna medicina iz Amazonije v Južni Ameriki, ki se že prek 2000 let uporablja za čiščenje telesa (detoksikacija), izboljševanje stanja uma, telesa in duha. Je eden najmočnejših in najučinkovitejših naravnih antibiotikov in anestetikov na svetu ter eden najmočnejših in najučinkovitejših naravnih načinov za krepitev imunskega sistema. Detoksicira jetra in črevesje, izboljšuje duševno stanje in ima potencial za raztapljanje čustvenih blokad. Pomaga tudi pri ponastavitvi celičnega spomina telesa.

Tradicionalno Kambo v predelu Amazonije uporabljajo lovci, da si okrepijo svoje čute in fizično vzdržljivost pred lovom. Verjamejo, da jih po obredu s Kambojem živali med lovom ne vidijo, sami pa jih razumejo. Ker je obstoj plemen v Amazoniji zelo odvisen od lova, jim to pomaga, da lažje in bolje preživijo. Pravijo, da kambo očisti telo strupenih snovi in vse negativne energije iz uma in duše. Prav tako trdijo, da “cepivo” prinese srečo, povečuje mentalno in fizično vzdržljivost, odpravlja fizične bolezni telesa in celo povečuje privlačnost osebe. Kambo uporabljajo tudi za zdravljenje telesa pred številnimi boleznimi; od malarije do ugriza kač.

Kambo je mojster alkemije, ki odstranjuje umske blokade. To počne s čiščenjem umskih prevar in nečistoč, ki jih najdemo v vseh plasteh našega bitja. Kambo očisti naše telo; deluje pa tudi na čustveni in duhovni ravni našega bivanja. Vzpodbuja razumevanje naših občutkov: obudi, kar smo v sebi potlačili, zatrli … in uspeli pozabiti. Ko odstranimo zatrte, nepredelane in nezdrave občutke iz preteklosti, odkrijemo plasti našega avtentičnega jaza. Kambo čisti pot naprej, vzpodbuja globlje razumevanje sebe in vsega okoli nas. Bolj ko postajamo jasni, lažje resoniramo v sebi in zaznavamo to, kar je. V tem stanju zavedanja sta sreča in veselje nenehno prisotna, ker sta naše naravno stanje; to, kar v resnici smo.

 

   

 

Osebne izkušnje s Kambojem

Moja osebna izkušnja z uporabo Kamboja je vsekakor nepredstavljivo boljše in lažje fizično telo. Fizično čiščenje telesa je neprecenljivo. Počutje po obredu s Kambojem je izboljšano na vseh ravneh življenja; telo je lažje, čistejše, mehkejše. Kronična utrujenost, ki je velikokrat tudi posledica mentalne navlake, izgine. Um se umiri in umakne v ozadje, kjer služi le kot orodje – to, kar v resnici tudi je.

Dnevi, tedni in meseci po obredu mi vsakič nudijo izjemno priložnost, da “prostor”, ki je nastal v procesu čiščenja s Kambojem, na novo napolnim z vsebino, ki me navdihuje, vzpodbuja in podpira v zavestnem življenju. Ne morem opisati lahkotnosti bivanja, fizičnega in mentalnega; vse je enako, a povsem drugače – pristno, lahkotno. Zelo se je spremenil tudi moj odnos do strahu. Proces obreda je zelo intenziven in lahko se zgodi, da imaš občutek, da se približuje smrt, da boš umrl! Ravno ta izkušnja veliko pripomore k razumevanju strahov, ki jih gojimo v sebi, in po izkušnji s Kambojem, niti smrt ni več strašna, življenje pa postane budno.

 

   

 

Kaj je Kambo?

Kambo je izloček ene največjih žabic Amazonije, imenovane Phyllomedusa bicolor, znane kot “Giant Green Monkey Tree Frog”. Te žabe živijo v severozahodnem delu Amazonskega deževnega gozda, in sicer v Kolumbiji in na meji med Brazilijo in Perujem. Ta prisrčna žaba iz svoje kože izloča snov, polno peptidov, brez katerih človeško telo ne more delovati.

 

   

 

Za koga je obred primeren?

Obred pozitivno vpliva na naslednje duševne in telesne motnje:
– detoksikacijo ter čiščenje limfnega sistema, jeter in telesa,
– Alzheimerjevo bolezen,
– anksioznost,
– Parkinsonovo bolezen,
– depresivna razpoloženja,
– Hepatitis,
– epilepsijo,
– sladkorno bolezen,
– boreliozo,
– migreno,
– hipertenzijo,
– hashimotov sindrom,
– alergije,
– sindrom kronične utrujenosti,
– kronične bolečine,
– zasvojenosti,
– gastritis,
– amiotopsko lateralno sklerozo (ALS),
– multiplo sklerozo,
– raztapljanje strupenih snovi v telesu,
– ter bolezni kože in oči.

[spacer height=”36px” id=”2″]Obred NI primeren za:

Obred s Kambojen NI primeren za ljudi, ki imajo katero koli od naštetih težav:

– resne težave s srcem, ki vključujejo: operacijo obvodov srca, zamenjavo zaklopk, spodbujevalnik, povečano srce,
– kap,
– nizek krvni pritisk,
– možgansko krvavitev,
– anevrizmo ali krvne strdke,
– premalo duševne stabilnosti, da bi se odločili za obred s Kambojem,
– če prihod na obred ni njihova lastna želja,
– ki so v življenjsko ogroženi situaciji in iščejo obred za rešitev iz težav (psihičnih ali fizičnih),
– ki imajo resne težave z duševnim zdravjem, razen depresije, PTSD in anksioznosti,
– ki so imeli psihotično epizodo v zadnjih 5 letih,
– ki imajo bi-polarno motnjo,
– ki uporabljajo preparate za odvajanje blata – odvajala
– ki uporabljajo imunska sredstev za presaditev organov,
– Addisonovo bolezen,
– Ehlers-Danlosov sindrom,
– ki okrevajo po velikem kirurškem posegu,
– epilepsijo,
– nosečnice ali ženske, ki dojijo otroka, mlajšega od 6 mesecev
– mlajše od 18 in starejše od 65 let.

 

Previdnost je potrebna:

– če uporabljaš imunske zaviralce za avto imunske motnje,
– če uporabljaš izdelke za hujšanje, serotonin ali dodatke za lažje spanje,
– če si odvisen od drog ali alkohola.
– Po kemoterapiji ali radioterapiji je treba počakati 4 do 6 tednov.
– Koloniki in klistirju se je treba izogibati 3 dni pred in 3 dni po obredu s Kambojem.

 

 

[parallax-scroll id=”5249″]

 

 

Kako obred poteka?

Pred začetkom obreda je potrebno popiti 1 – 1,5l vode (30 min).  Nato na želenem mestu na tvojem telesu s posebnim lesom zažgem povrhnjico kože (rama, roka, noga), ter na to rano nanesem kambo, ki prične hitro delovati. V procesu lahko pride do potenja, bruhanja, izločanja blata ter tresenja od mraza.

Med obredom močno naraste srčni utrip, telo se hitro segreje in se prične znojiti. Nato se telo umiri možen je mrzel pot in hlad. Sledi umiritev stanja, ko telo prehaja nazaj v optimalno stanje delovanja.

Intenzivnost obreda traja 20-40 minut, nato sledi počitek ene do dveh ur. Sledi lahek prigrizek s svežim sadjem. Pred obredom porabimo kako uro za uvodne informacije, krajšo meditacijo in pitje vode.

Po obredu rane oskrbiva z Dragons Blood (Sangre de Drago). Ta vsebuje sestavine, ki pomagajo zdraviti rane in preprečujejo brazgotine. Uporablja se za oskrbovanje opeklin, tako da ga pokrije s protibakterijsko plastjo. Ko se posuši, popolnoma zapre rano. Brazgotine sčasoma zbledijo (6-12 mesecev), do takrat pa je koža na predelu rane svetlejša (brez pigmenta).

V obredu prejmeš “kambo pikice”, največ 4 – odvisno od starosti, velikosti telesa, mentalnih blokad, kontrole … šamani pravijo da je limit kamboja nekje med 100 in 120 “pikicami” v enem letu. Količina pikic ter izločanje z bruhanjem nista merilo o jakosti in uspešnosti obreda. Velikokrat je že ena sama “pikica” dovolj.

 

         

 

Priprava na obred s Kambojem

V dnevih pred obredom (vsaj 3 dni), je priporočljivo zmanjšati pitje kave ter popolnoma opustiti vse rekreativne droge. 12 ur pred prihodom na obred se je potrebno vzdržati vse hrane in pijače, dovoljena je samo čista, sveža voda. Obrede izvajava zjutraj, tako da lahko brez težav prideš tešč, brez jutranje kave, čaja, cigaret …

Nezaželene snovi so: alkohol, droge, vsi prehranski dodatki in zeliščna zdravila (dajte telesu počitek pred Kambojem), stimulansi za lažje spanje, meso, jajca, mlečni izdelki, umetna sladila, pakirana “hrana” s konzervansi ali kemikalijami, ocvrta hrana, citrusi (limona, pomaranča ali grenivke ter njihovi sokovi), gazirane pijače, spolni post (koristno za ohranitev Qi, vendar ni obvezno). Potrebno si je vzeti čas zase, se poglobiti v namen obreda ter si priznati kakšnega življenja po obredu ne potrebuješ več in kaj je tisto, kar resnično sije v tebi in si želi živeti.

 

Ponavljanje obreda

Avtohtona plemena Amazonije pravijo, da če opraviš tri obrede s Kambojem v eni luni (v 27. dnevih), si “cepljen / zaščiten” za celo življenje. Po treh obredih, ni potrebe po več kot enemu na vsakih 12 mesecev. Pa še to le v primeru, če si bil v tem času izpostavljen novim težavam.

 

 

Ker je število oseb omejeno, je za prihod na obred s Kambojem potrebna predhodna prijava.

[spacer height=”42px” id=”2″]
Kontakt: Matjaž, Nina
Cena obreda je 95€
Cena 3 obredov v 1 luni je 235€ .. (95€ + 95€ + 45€)
Cena individualnega obreda je 175€

Za posameznike v finančni stiski je cena po dogovoru. Če obred s Kambojem ne izpolni tvojih pričakovanj ali pa vsaj ne v celoti, lahko plačaš manj in vedno toliko, kolikor se ti zdi najbolj pošteno.

[tabs slidertype=”left tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Kako poteka[/tabtext] [tabtext]Koledar obredov[/tabtext] [tabtext]Prijavnica[/tabtext] [tabtext]Več informacij[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]Obred s Kambojem poteka skupinsko – v manjših skupinah (do 8 oseb) ali pa individualno.

Skupinski obred traja 4-8 ur, individualni pa 3-4 ure.

12 ur pred prihodom na obred se je potrebno vzdržati vse hrane in pijače, dovoljena je samo čista, sveža voda.[/tab][tab][event-list show_cat=true cat_filter=obred-kambo show_nav=false][/tab][tab][contact-form-7 id=”5233″ title=”Prijava na kambo DATUM”][/tab][tab][contact-form-7 id=”611″ title=”Še več informacij”][/tab][/tabcontent][/tabs]

[spacer height=”63px” id=”2″]

# izkušnje s Kambojem

[spacer height="63px" id="2"]

[TheChamp-Sharing style="float: center;position: relative;text-align: left;"]

[spacer height="96px" id="2"]

[parallax-scroll id="5255"]