Stara cesta 2, Vrhnika
041 / 445-015

Sananga

Kraljica luči v obliki kapljic za oči

Kaj je sananga?

Sananga - Cvet grmovnice Tabernaemontana undulataSananga je močna zdravilna tekočina oziroma sok. Pripravlja se iz lubja korenin grmovnice Tabernaemontana undulata, ki uspeva na območju Južne Amerike. Je del tradicionalne medicine avtohtonega plemena Katukina, ki živi globoko v brazilskem amazonskem gozdu. Katukini sanango imenujejo Mata Heins.

Lubje korenin postrgajo, posušijo, zmeljejo, dodajo vodo in večkrat precedijo, da dobijo mlečno tekočino. Med pripravo tekočino nepretrgoma povezujejo z neizmernim energetskim potencialom matične rastline. Dodajo ji zelo močan namen; popolno jasnost in osredotočenost. Tako nastane sveta tekočina, sananga.

To sveto in močno medicino tradicionalno uporabljajo za zdravljenje fizičnih in duhovnih bolezni. Sananga očisti nezaželene in postane energije v umu in energijskem polju. Nudi podporo novemu načinu zaznavanja in osredotočenosti. Najpogosteje se uporablja za globoko čiščenje blokad na čustveni, fizični in duhovni ravni. Uravnoteži in poveča vitalnost telesa. Odkrije nam globoke korenine blokad, ki velikokrat povzročajo bolezensko stanje. Ustvari občutke dobrega počutja, jasnosti in notranjega miru. Pomaga nam, da vidimo vse, pred čemer smo doslej uspešno bežali.

Sananga - Lupljenje korenin za pripravo Sanange

Čeprav sananga slovi predvsem po svojih vplivih na vid, vizijo in vizualizacijo, se šteje za avtohtono vsestransko zdravilo. Uporablja se za zdravljenje kožnih bolezni (dermatitis), za zatiranje apetita, za lajšanje zobnih težav, za zdravljenje očesnih ran in revmatizma. Znano je, da kapljice učinkujejo na sposobnost osebe, da sprejme vizije; še posebej, kadar se uporablja pred ali med različnimi obredi. Lahko poveča vizualizacijo in duhovne vpoglede. Sanango imenujejo tudi KRALJICA LUČI.

Drugi pomemben preventiven vidik te rastline iz družine Apocynaceae je njena široko raziskana protimikrobna aktivnost. Ugotovili so, da je močan antioksidant, antikoagulant, znižuje telesno vročino, ima protivnetne, antimikrobakterijske in protimikrobne učinke. Raziskave potekajo na več priznanih inštitutih že vse od leta 1973 dalje.

Tradicija

Tradicionalno se kapljice uporabljajo v očeh – v vsako oko kanemo po eno kapljico. Širijo vizijo in zavedanje. Krepijo sposobnost videnja in branja drugih ljudi. Zdravijo širok spekter očesnih težav, kot so miopija, globina in zaznavanje barv, jasnost slike ter natančnost videnja. Domorodci jo uporabljajo pri zdravljenju različnih očesnih bolezni, kot so glavkom, katarakti in celo slepota, vendar še ni prijavljenih znanstvenih dokazov.

Sananga - Posušene korenine grmovnice Tabernaemontana undulata

Avtohtona plemena Amazonije jo tradicionalno uporabljajo za izostritev vizije, zavedanja in čutne zaznave, da ostanejo osredotočeni in močni. Na ta način jo lahko uporabimo tudi v našem življenju. Na energijski ravni sananga odpira notranji vid tretjega očesa, čisti negativne miselne vzorce in duševno zmedo. Pri čiščenju fizičnega, čustvenega in energijskega polja sananga pomaga pri usklajevanju energij, čiščenju čaker in energijskega polja. Mnogi uporabniki so opazili povečano zmogljivost svoje vizije. Moč sprememb zaznamo na fizičnem in energijskem nivoju ter v vsakodnevnem življenju, kjer pričnemo spoznavati življenje v vsej njegovi lepoti in razsežnosti.

Uporaba

V Zavedanju uporabljam svete kapljice sananga z naslednjim namenom: krepitev vizije ter čiščenje energijske otopelosti – imenovane Panema – pomanjkanje pogona, motivacije in osredotočenosti. Panema predstavlja tudi lenobo, depresijo, žalost, slabo srečo ter negativne energijske vplive, ki privabljajo težave in bolezni. Sananga požge jezo, ki jo imamo za očmi. Pomaga nam videti sebe in svoje življenje v pravi realnosti – realnosti mimo svojih predstav in utvar, ki smo si jih ustvarili v življenju. Na energijski ravni nam ta sveta rastlina odpira tretje oko, odpravlja negativne miselne vzorce in duševno zmedo, uravna čakre in energijsko polje, ter izloči neprimerno, postano energijo. V življenje prinese mir in pogled onstran strahov, ki nas ovirajo, da bi živeli polno. Oči poveže s srcem in tako pomaga, da vid povežemo s čutenjem.

Sanango uporabljam individualno in skupinsko. Največkrat pred meditacijo, hipnozo ali pred izvajanjem energijske kopeli. V obredu uporabljava tudi zvok in ostale terapevtske prijeme. V kombinaciji s svetim njuhancem, Hapéjem, se ti lahko odprejo še globlji uvidi v način življenja, ki ga živiš – polnega utvar, pričakovanj in umske ujetosti v probleme. Življenje postane lahkotno, izpolnjeno, kreativno. Sam-a sebi postaneš izziv in ne več ovira na poti samospoznavanja.

Neizmerno sem hvaležen sanangi in vsem svetim medicinam, da jih lahko uporabljam in predstavljam iskalcem sebe v vsej svoji polnosti. Hvala.

Sanango lahko uporabljaš tudi sam-a, doma. Z jasno izraženim namenom si zjutraj ali zvečer kapneš po eno kapljicov vsako oko. Najboljši učinek dosežeš z neprekinjeno dnevno uporabo, ki naj traja 21 dni zapored. Na ta način lahko sananga deluje s svojo polno močjo na fizični in subtilni ravni bivanja.

Sananga v očeh povzroči pekoč občutek, ki izzveni v 1-2 minutah. Zelo pomaga, da v tem času zavestno dihaš v bolečino, ki je odraz lastne neskladnosti. Ne mencaj si oči, kajti s tem samo še povečaš pekoč občutek. Ta pekoč občutek se ob večkratni uporabi občutno zmanjša.
Če uporabljaš leče, jih pred uporabo odstrani.

Način uporabe

Pred uporabo se poglobi vase in si pozorno oglej in začuti sebe v vseh svojih razsežnostih. Tudi vse tisto, kar ti ni všeč zunaj in znotraj sebe. Šele nato lahko globoko začutiš namen uporabe. Avtohtona medicina lahko doseže in preobrazi samo tisto, kar resnično nameravamo.

Samo ena kapljica v vsako oko je dovolj za močno sananga izkušnjo. Priporočam, da si poiščeš miren kotiček, v naravi ali doma. Izkušnjo lahko poglobiš z meditativno glasbo. Obred sanange naj traja vsaj 15 minut. Subtilni občutki pa lahko trajajo več dni. Pred uporabo poskrbi, da boš lahko ležal-a z zaprtimi očmi. Pomembno je, da kaneš eno kapljico v vsako oko, brez premora, ker tako uravnotežiš energije obeh oči. Na ta način omogočiš medicini, da ti zares pokaže svojo neprecenljivo modrost. Nekajkrat na kratko pomežikni, da tekočino enakomerno porazdeliš po očesu. Pri vnosu kapljic ti lahko kdo pomaga.

Večina uporabnikov poroča o močnem pekočem občutku in intenzivni bolečini v očeh takoj po vnosu. Vendar pa ti učinki trajajo le par minut. Ublažiš jih tako, da se osredotočiš na dihanje v bolečino in ozavestiš, kako bolečina preureja in odstranjuje blokirane energije, prinaša globoka razodetja in celi rane. V redkih primerih lahko pride do bruhanja ali diareje. To se zgodi v primeru, ko imaš nasičene blokade in močno zanikaš vse, kar gojiš v sebi. To je nadaljnji znak, da sananga preobrazi in odstranjuje energije in utvare tudi na fizični ravni.

Shranjevanje

‘Klasična’ sananga ima omejen rok uporabe – 3 mesece. Trudim se, da ti lahko nudim, kar se da sveže kapljice. Rok uporabe sanange, ki jo ponujam, je približno 2 meseca. Kapljice je potrebno shranjevati v hladnem in temnem prostoru, najbolje kar v hladilniku.

‘Advanced tech’ sananga nima omejenega roka uporabe in je do odprtja ni potrebno hraniti v hladilniku. Na zalogi imam BLAGO, SREDNJO in MOČNO Advanced Tech Sanango. Lahko pa ti ponudim tudi komplet, v karterem je vse, kar potrebuješ, da si sam-a pripraviš sanango po tvoji želji.