Sananga


Kaj je sananga?

 

Sananga - Cvet grmovnice Tabernaemontana undulataSananga je močna zdravilna tekočina oziroma sok. Pripravlja se iz lubja korenin grmovnice Tabernaemontana undulata, ki uspeva na območju Brazilije, Bolivije, Peruja, Ekvadorja, Kolumbije, Venezuele, Guyanasa, Paname, Kostarike in Trinidada. Spada v družino Apocynaceae in zraste do 10 m visoko. Je del tradicionalne medicine avtohtonega plemena Katukina, ki živi globoko v brazilskem amazonskem gozdu. Lahko se uporablja tudi za prehrano. Katukini sanango imenujejo Mata Heins.

Lubje korenin postrgajo, posušijo, zmeljejo, dodajo vodo in večkrat precedijo, da dobijo mlečno tekočino. Med pripravo tekočino nepretrgoma povezujejo z neizmernim energetskim potencialom matične rastline. Dodajo ji zelo močan namen; popolno jasnost in osredotočenost. Tako nastane sveta tekočina, sananga.

To sveto in močno medicino tradicionalno uporabljajo za zdravljenje fizičnih in duhovnih bolezni. sananga očisti nezaželene in postane energije v umu in energijskem polju. Nudi podporo novemu načinu zaznavanja in osredotočenosti. Najpogosteje se uporablja za globoko čiščenje blokad na čustveni, fizični in duhovni ravni. Uravnoteži in poveča vitalnost telesa. Odkrije nam globoke korenine blokad, ki velikokrat povzročajo bolezensko stanje. Ustvari občutke dobrega počutja, jasnosti in notranjega miru. Pomaga nam, da vidimo vse, pred čemer smo doslej uspešno bežali.

Sananga - Lupljenje korenin za pripravo Sanange

Čeprav sananga slovi predvsem po svojih vplivih na vid, vizijo in vizualizacijo, se šteje za avtohtono vsestransko zdravilo. Uporablja se za zdravljenje kožnih bolezni (dermatitis), za zatiranje apetita, za lajšanje zobnih težav, za zdravljenje očesnih ran in revmatizma. Znano je, da kapljice učinkujejo na sposobnost osebe, da sprejme vizije; še posebej, kadar se uporablja pred ali med različnimi obredi. Lahko poveča vizualizacijo in duhovne vpoglede.

Drugi pomemben preventiven vidik te rastline iz družine Apocynaceae je njena široko raziskana protimikrobna aktivnost. Ugotovili so, da je močan antioksidant, antikoagulant, znižuje telesno vročino, ima protivnetne, antimikrobakterijske in protimikrobne učinke. Raziskave potekajo na več priznanih inštitutih že vse od leta 1973 dalje.

 

Tradicija

Tradicionalno se kapljice uporabljajo v očeh. Širijo vizijo in zavedanje. Krepijo sposobnost videnja in branja drugih ljudi. Zdravijo širok spekter očesnih težav, kot so miopija, globina in zaznavanje barv, jasnost slike ter natančnost videnja. Domorodci jo uporabljajo pri zdravljenju različnih očesnih bolezni, kot so glavkom, katarakti in celo slepota, vendar še ni prijavljenih znanstvenih dokazov.

Sananga - Posušene korenine grmovnice Tabernaemontana undulata

Avtohtona plemena Amazonije jo tradicionalno uporabljajo  za lov in nabiranje rastlin v džungli. Oboje je izjemnega pomena za njihovo preživetje in zato je sananga skupaj s Kambojem in Rapéjem zanje zelo pomembna. S sanango si izostrijo vizijo, zavedanje in čutne zaznave, da ostanejo osredotočeni in močni. Na ta način jo lahko uporabimo tudi v našem življenju. Na energijski ravni sananga odpira notranji vid tretjega očesa, čisti negativne miselne vzorce in duševno zmedo. Pri čiščenju fizičnega, čustvenega in energijskega polja sananga pomaga pri usklajevanju energij, čiščenju čaker in energijskega polja. To počne na globokih ravneh in je zelo močna rastlina. Mnogi uporabniki so opazili povečano zmogljivost svoje vizije. Moč sprememb zaznamo na fizičnem in energijskem nivoju ter v vsakodnevnem življenju, kjer pričnemo spoznavati življenje v vsej njegovi lepoti in razsežnosti.

 

Uporaba

V Zavedanju uporabljava svete kapljice sananga z naslednjim namenom: krepitev vizije ter čiščenje energijske otopelosti – imenovane Panema – pomanjkanje pogona, motivacije in osredotočenosti. Panema predstavlja tudi lenobo, depresijo, žalost, slabo srečo ter negativne energijske vplive, ki privabljajo težave in bolezni. sananga požge jezo, ki jo imamo za očmi. Pomaga nam videti sebe in svoje življenje v pravi realnosti – realnosti mimo svojih predstav in utvar, ki smo si jih ustvarili v življenju. Na energijski ravni nam ta sveta rastlina odpira tretje oko, odpravlja negativne miselne vzorce in duševno zmedo, uravna čakre in energijsko polje, ter izloči neprimerno, postano energijo. V življenje prinese mir in pogled onstran strahov, ki nas ovirajo, da bi živeli polno. Oči poveže s srcem in tako pomaga, da vid povežemo s čutenjem.

Sanango uporabljava individualno in skupinsko. Največkrat pred meditacijo, hipnozo ali pred izvajanjem energijske kopeli. V obredu uporabljava tudi zvok in ostale terapevtske prijeme. V kombinaciji s svetim njuhancem, Rapéjem, se nam lahko odprejo še globlji uvidi v način življenja, ki ga živimo – polnega utvar, pričakovanj in umske ujetosti v probleme, ki smo si jih ustvarili. Življenje postane lahkotno, izpolnjeno, kreativno. Sami sebi postanemo izziv in ne več ovira na poti samospoznavanja.

Neizmerno sva hvaležna sanangi in vsem svetim medicinam, da jih lahko uporabljava in predstavljava vsem iskalcem sebe v vsej svoji polnosti. Hvala.

Sanango lahko uporabljamo tudi sami, doma. Z jasno izraženim namenom, si zjutraj ali zvečer kapnemo po eno kapljico v vsako oko. Najboljši učinek je dosežen z neprekinjeno dnevno uporabo, 21 dni zapored. Na ta način lahko sananga učinkuje v vsej svoji veličini na fizični in na subtilni ravni bivanja.

Sananga v očeh povzroči pekoč občutek, ki izzveni v 2-3 minutah. Zelo pomaga, da v tem času zavestno dihamo v bolečino, ki je odraz naše neskladnosti. Ne mencamo si oči, kajti s tem samo še povečamo pekoč občutek. Ta pekoč občutek se ob večkratni uporabi občutno zmanjša.
Če uporabljamo leče, jih je potrebno pred uporabo odstraniti.

 

Način uporabe

Pred uporabo se je potrebno poglobiti vase in si pozorno ogledati in začutiti sebe v vseh svojih razsežnostih. Tudi vse tisto, kar nam ni všeč zunaj in znotraj nas samih. Šele nato lahko globoko začutimo namen uporabe. Avtohtona medicina lahko doseže in preobrazi samo tisto, kar resnično nameravamo.

Samo ena kapljica v vsako oko je dovolj za močno sananga izkušnjo. Priporočava, da si poiščeš miren kotiček, v naravi ali doma. Izkušnjo lahko poglobiš z meditativno glasbo. Obred sanange naj traja vsaj 15 minut. Subtilni občutki pa lahko trajajo več dni. Pred uporabo poskrbimo, da bomo lahko ležali z zaprtimi očmi. Pomembno je, da kanemo eno kapljico v vsako oko, brez premora, ker tako uravnotežimo energije obeh oči. Na ta način omogočimo medicini, da nam zares pokaže svojo neprecenljivo modrost. Nekajkrat na kratko pomežiknemo, da tekočino enakomerno porazdelimo po očesu. Pri vnosu kapljic nam lahko kdo pomaga.

Večina uporabnikov poroča o močnem pekočem občutku in intenzivni bolečini v očeh takoj po vnosu. Vendar pa ti učinki trajajo le par minut. Ublažimo jih tako, da se osredotočimo na dihanje v bolečino in ozavestimo, kako bolečina preureja in odstranjuje blokirane energije, prinaša globoka razodetja in celi rane, ki smo si jih sami povzročili in se jih oklepamo z vso svojo močjo. To počnemo zato, da bi prišli čim bližje k sebi a v resnici nas vodi daleč stran od sebe.

V redkih primerih lahko pride do bruhanja ali diareje. To se zgodi v primeru, ko imamo nasičene blokade in močno zanikujemo vse, kar gojimo v sebi. To je nadaljnji znak, da sananga preobrazi in odstranjuje energije in utvare tudi na fizični ravni. Poskusimo se popolnoma predati, sprostiti in se čutiti v vsej svoji lepoti bivanja. Naj nam sananga pokaže, kar si sami ne drznemo pogledati.

 

Shranjevanje

Advanced Tech sananga

Advanced Tech sananga

‘Klasična’ sananga ima omejen rok uporabe – 3 mesece. V Zavedanju se trudiva, da lahko nudiva, kar se da sveže kapljice. Rok uporabe sanange, ki jo ponujava, je približno 2 meseca. Kapljice je potrebno shranjevati v hladnem in temnem prostoru, najbolje kar v hladilniku.

Advanced tech‘ sananga nima omejenega roka uporabe in je do odprtja ni potrebno hraniti v hladilniku.

 

Kontakt: Matjaž
Cena obreda s sanango je 20€
Cena 5ml sanange za domačo uporabo:
– klasična sananga je 15€
– advanced tech sananga:
  : blaga je 12€
  : srednja je 19€
  : močna je 26€
  : komplet 20:1 je 46€
 
Za posameznike v finančni stiski je cena po dogovoru. Če obred s sanango ne izpolni tvojih pričakovanj ali pa vsaj ne v celoti, lahko plačaš manj in vedno toliko, kolikor se ti zdi najbolj pošteno.

  pon
  07
  Dec
  2020
  skupinski QHHT
  19:00

  Matjaž

  sre
  16
  Dec
  2020
  obred
  19:00

  Matjaž

  sre
  30
  Dec
  2020
  obred
  19:00

  Matjaž

  Ime in Priimek

  Telefon

  e-poštni naslov

  Datum obreda s Sanango

  Sporočilo

   Ime in priimek*

   e-poštni naslov*

   Zanima me