Zvočna meditacija


Zvočna meditacija

skupinsko prepuščanje zvokom zavedanja

  zvočna meditacija

Zvočna meditacija s Traktorjem je skupinska meditacija, ki se izvaja sede, leže ali stoje v gibanju. Poteka v manjših skupinah in tako nudi posamezniku dovolj fizičnega in energijskega prostora, da si lahko ustvari svoj lastni intimni prostor za doživljanje meditacije.

Traktor* je orodje za predvajanje zvokov. Če bi bil slikar, bi bil Traktor moj čopič. Omogoča mi, da predvajam zvoke, jih barvam, gnetem in vrtinčim v fizičnem prostoru. 

Zvoki se te lahko dotaknejo samo na površini, površinsko, te napolnijo z energijo in s svetlobo, da lahkotno stečeš nazaj v svoj svet, kjer še nekaj časa odzvanjajo v vseh svojih razsežnostih.

Lahko pa jim dopustiš, da poniknejo v tvojo notranjost, kjer se zgodi transformacija, ki ostane.  Po tem procesu postaja tvoje življenje lažje.

 

Zvočna meditacija s Traktorjem  je vedno  izkušnja, ki širi tvoje zavedanje.

   

 

Meditacijo vodijo zvoki

 

 

Zvoke ustvarjam v svojem malem studiu, s pomočjo različnih glasbil in računalnika. Tu jih tudi obdelam in shranim, da jih potem v meditaciji lahko intuitivno predvajam.

Vsi zvoki, ki jih v toku meditacije predvajam, so ustvarjeni z namenom; eni iščejo tvoje sprožilce, drugi jih transformirajo, tretji te tolažijo, ti dajejo moč, voljo, upanje …

Ko jih ustvarjam, vsak zvok posebej povežem z izbranim energijskim prostorom in vanj te zvok v meditaciji tudi popelje. V teh prostorih se dogajajo transformacije, zvok pa jih manifestira nazaj v telo in v tvoje zavedanje.

 

Potek zvočnih meditacij

Zvočne meditacije izvajam v skupinah. Potekajo v ležečem ali sedečem položaju, zato je priporočljivo, da s seboj prineseš mehko blazino ter odejo. Če želiš, da ti bo še bolj udobno, si prinesi majhen vzglavnik. Lahko pa meditacijo doživljaš tudi v plesu, stoje ali pa izbereš kar vse skupaj 😉

 

Kako na meditacijo?

Na meditacijo pridi odprt za raziskovanje. S seboj prinesi otroško srce in to bo dovolj. Spomni se na  vodo, lahko pa tudi na kako pisalo in papir, da si boš po meditaciji zabeležil kak pomemben utrinek ali preslikal kako energijsko sliko. Voda je medij, ki ohranja vibracije zvokov v telesu. Priporočam ti, da vsaj na dan meditacije dobro hidriraš telo, ter ga v takem stanju vzdržuješ še  tudi po meditaciji. Meditacija se izvaja v okviru Meditacije z Matjažem.

*Traktor je blagovna znamka podjetja Native Instruments GmbH

 
 
Meditacija se izvaja v ležečem ali sedečem položaju, v skupinah. S seboj prinesi mehko podlogo (blazino), lahko tudi nekaj lahkega za pokrit. Ne pozabi na vodo.

trenutno ni nobenega dogodka

    Ime in priimek*

    e-poštni naslov*

    Zanima me

     

    # izkušnje zvočne meditacije